Scratch
The Best of Scratch een muzikaal succes

De op zaterdag 21 januari jl. in Muziektheater De Ontmoeting gehouden Scratch was wederom een groot succes. Het programma van deze tiende editie, getiteld The Best of Scratch, werd gevormd door een keuze uit het repertoire van de eerder gehouden negen scratches.
Het bij de avonduitvoering talrijk aanwezige publiek genoot zichtbaar en hoorbaar van hetgeen het grote gelegenheidskoor op de planken bracht.

Bij een scratch studeert, een speciaal voor de gelegenheid gevormd,  eendagskoor tijdens een lange studiedag nummers in om ze aan het eind van de dag uit te voeren. De deelnemers, afkomstig uit de hele randstad, met of zonder zangervaring, in de leeftijd van 24 tot 82 jaar, begonnen zaterdagochtend in alle vroegte met goede en vooral frisse moed aan de repetities.
De artistieke uitvoering en voorbereiding waren ook deze keer in de vertrouwde handen van Robin Negenborn en Tim Quak. Overdag oefende het koor afwisselend als geheel, maar ook in aparte stemgroepen. Het veelzijdig muzikale duo Robin en Tim leidde een en ander op een voor de deelnemers plezierige wijze in goede banen. Naarmate de studiedag vorderde groeide het vertrouwen in een goede afloop. Robin en Tim zorgden gewoon voor de juiste klik.

Voor de deelnemers een vermoeiende dag, maar mede dankzij de goede en smakelijke verzorging was het prima vol te houden. Dit met grote dank aan de vrijwilligers van De Ontmoeting.

Concert
Na een lange dag oefenen moest het 's avonds allemaal op zijn plaats vallen. Het koor had zich mooi uitgedost met glitter en glamour en opende het concert met een indrukwekkende ouverture, een potpourri van melodieën uit de voorgaande negen scratches.
Een ouverture is oorspronkelijk instrumentaal, maar voor deze jubileumeditie is natuurlijk gekozen het veelzijdige koor de negen melodieën te laten zingen en dan ook nog in één compositie samen te vatten. Een hele grote prestatie, het publiek zat meteen op het puntje van de stoel.

Het afwisselende en veelzijdige programma, allemaal gearrangeerd door Robin en Tim, kreeg veel waardering van het publiek. Een staande ovatie kon niet uitblijven.

In deze jubileumeditie viel er nog iets te vieren. Vijf koorleden bleken namelijk geen enkele editie gemist te hebben! Anna, Astrid, Désirée, Judith en Marina werden hiervoor nog eens extra in het zonnetje gezet!

Tot slot werd het publiek nog beloond met een spetterende toegift, voor het koor het einde van een lange dag en voor het publiek het einde van een hele leuke voorstelling!
Er werd nog lang over nagepraat…