* in samenwerking met
Cultuurbuur
Agenda theatervoorstellingen

Jeugdtheater
zondag 2 februari 2020
De reuzedwerg die een kopje kleiner wil zijn
Familievoorstelling
Reserveren
Aanvang: 13:50u | Zaal open: 14:00u | Toegang: € 5,00
Ivan is veel te groot voor een dwerg! Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht.
In een groot Russisch avontuur gaat Ivan opzoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden, Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel en een enorme Neus komt hij erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is…
Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander anders maakt juist heel bijzonder kan zijn.
De voorstelling 'De Reuze Dwerg (die een kopje kleiner wil zijn)' is geïnspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes en wordt gespeeld onder begeleiding van klassieke muziek van onder andere Tsjaikovski, Moessorgski, Shostakovich en Stravinsky. Met instrumenten als de ukelele, (mini)trombone en de Russische balalaika is het een muzikaal festijn. Een spannend avontuur vol fysiek spel, humor en fantasie waarbij op een speelse en toegankelijke manier klassieke muziek tot leven wordt gebracht.

Spel: Mark van Vliet - Theater
Regie: Olaf van de Ven (Meneer Monster)
Illustratie: Michiel Schellekens


Theatervoorstelling
zondag 9 februari 2020
MevrouwMeneer
Valentijn knipoogt
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:30u | Toegang: € 10,00
MevrouwMeneer brengt het beste van twee werelden samen: Waar Mevrouw’s voorliefde voor toneel doorschemert en Meneer’s liefde voor muziek doorklinkt, vindt het stel elkaar in deze unieke combinatie! Het duo heeft in korte tijd een ruim repertoire opgebouwd met titels als: Chanson Française, de Boemerang en de Allemansvriend: Liedjes over alledaagse en onalledaagse gebeurtenissen, over de zinnig- en onzinnigheden van het leven en over de relatie tussen man en vrouw. Het eigen repertoire wordt afgewisseld met bekende kleinkunst-liedjes en een enkele Engelstalige song.
MevrouwMeneer begeeft zich graag in de betere kringen, maar ook een huis-, tuin- en keukenfeestje weten zij naar een hoger niveau te tillen. Kortom: MevrouwMeneer maakt bijzondere dingen tot iets gewoons en gewone dingen tot iets bijzonders!

Toegang € 10,00 is inclusief pauzedrankje

Theatervoorstelling
zaterdag 15 februari 2020
Kamperen moet je leren!
Blijspel door toneelgroep ODO
Reserveren
Aanvang: 20:00u | Zaal open: 19:30u | Toegang: € 10,00
Op een camping kom je zo heerlijk tot rust, je kunt doen en laten wat je wilt en je bent zo fijn buiten de hele dag. Hoe leuk is dat?

Nou, niet leuk wanneer je bang bent dat je buren elk moment een teiltje water over je hoofd leeg kunnen kiepen of een stinkbommetje onder je kampeerstoel kunnen gooien. Dan heb je letterlijk herrie in de tent!

De oplossing is natuurlijk met elkaar in gesprek gaan, maar omdat dat niet zo spannend is om naar te kijken, haalt men er een nogal hysterisch televisieprogramma, een onduidelijk spel en een plukje mensen die 'er iets van vinden' bij. Hopelijk kunnen de kampeerders dan weer samen badmintonnen of met elkaar afwassen bij de toiletgebouwen.

Bedenk: kamperen in goede sferen, het is allemaal te leren!

Toegang € 10,00 is inclusief pauzedrankje


Theatervoorstelling
zaterdag 4 april 2020
Popkoor Bloom
Vrijheid: Niet te stoppen!
Reserveren
Aanvang: 20:00u | Zaal open: 19:30u | Toegang: € 10,00
Met het theaterconcert 'Vrijheid: Niet te stoppen!', biedt Bloom haar publiek een gevarieerd programma vol liedjes, dansen en verhalen rondom het thema vrijheid.
De prachtige arrangementen van Engels- en Nederlandstalige ballads en uptempo songs worden vier- tot achtstemmig en soms a-capella gezongen.
Bloom wordt daarbij geïnspireerd en op piano begeleid door dirigent Tim Quak; een combo en een dansgroep maken het deelnemersveld compleet. 

Bloom is trots op haar samenwerking met regisseur Margreet Osinga. Samen met Margreet haalt Bloom alles uit de kast om haar publiek een spraakmakend, indrukwekkend en onvergetelijk theaterconcert te laten beleven.

Onder de bezielende leiding van dirigent Tim Quak zoekt Bloom steeds opnieuw de grens van haar muzikale uitdagingen door deelname aan projecten en samenwerking met orkesten en andere koren.
De drive van de zangers en zangeressen van Bloom is groot.

Toegang € 10,00 is inclusief pauzedrankje

Theatervoorstelling
zondag 3 mei 2020
SGT. WILSONs ARMY SHOW
The Original Sound of the 40-50's
Reserveren
Aanvang: 14:30u | Zaal open: 14:00u | Toegang: € 10,00
Evergreens for ever. De show brengt het originele geluid uit de jaren veertig en vijftig op de planken.
Een complete vintage army spektakelshow uitgevoerd door drie Army Lady's onder het commando van Sgt. Wilson, met muziek van Glenn Miller, The Andrew Sisters, Frankie Lane, Doris Day en vele andere topsterren uit het midden van de vorige eeuw.

Maar het is niet alleen de muziek. Er wordt een theaterspektakel neergezet van het hoogste niveau. Een onvergetelijke army show met zang, dans, humor speciale effecten uit vervlogen army tijden. De Sgt. Wilson’s Army show geeft jaarlijks 120 optredens over de hele wereld.

Spectaculair voor jong en oud, u wilt het niet missen. Laat u meevoeren naar de tijden van de bevrijding door de geallieerden.

Toegang: € 10 is inclusief koffie/thee in de pauze en een hapje/drankje na afloop.

Theatervoorstelling
dinsdag 5 mei 2020
Bevrijdingsconcert
75 jaar vrijheid
Reserveren
Aanvang: 15:00u | Zaal open: 14:30u | Toegang: € 2,50
Aan het bevrijdingsconcert wordt medewerking verleend door diverse ensembles en een projectkoor onder leiding van Tim Quak.

Projectkoorleden gezocht!

Voor de samenstelling van het projectkoor worden alle Rozenburgers vanaf 16 jaar van harte uitgenodigd zich aan te melden.
Het doel is om in een drietal repetities vier koor-stukken (2-3 stemmig) in te studeren.
De repetities zijn van 10:00-12:00 uur op:4 april 2020 - 18 april 2020 - 2 mei 2020    
          
De kosten voor deelname aan het projectkoor bedragen € 10,00, dit is inclusief:
- Bladmuziek in bruikleen
- Drie inspirerende repetities
- Koffie/thee in de pauze van de repetities
- Een vrijkaart voor het bevrijdingsconcert

Aanmeldingsformulieren voor deelname aan het projectkoor zijn verkrijgbaar in Muziektheater De Ontmoeting.

Toegangskaarten voor het bevrijdingsconcert kunt u verkrijgen in het theater of reserveren via deze website.