* in samenwerking met
Cultuurbuur
Agenda theatervoorstellingen

Jeugdtheater
zondag 20 januari 2019
Het Elfje en het Troepmonster 4+
Een modern sprookje over duurzaamheid en zwerfafval
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:50u | Toegang: € 5,00
Els danst in het bos, zoals altijd. Maar opeens regent het afval op haar hoofd. Plastic flessen, chipszakken en nog veel meer. Verbaasd kijkt ze naar de rommel, waar komt die troep opeens vandaan? Willem Wolf weet het niet en ook Grommel de Kabouter heeft geen idee. Volgens hem is het bos ziek, zwaar ziek. Els besluit om het aan de oude wijze boom, Mosbaard te vragen. Want die weet altijd raad. Mosbaard waarschuwt voor het Troepmonster. Haast is geboden want het bos vervuilt heel snel. Ze moeten naar Razella, de heks, want zij is de enige die kan helpen met een 'boontje komt om zijn loontje spreuk'. Els stuurt Willem Wolf naar Razella, maar ondertussen blijft zij achter in het bos dat steeds meer verdwijnt onder het zwerfvuil, want het troepmonster blijft alles op de grond gooien. En bovendien komt het monster steeds dichterbij.

Als dat maar goed afloopt…. Een verhaal over bewustwording en verantwoordelijk zijn voor je daden.


Theatervoorstelling
zaterdag 26 januari 2019
60s Scratch
presentatie
Reserveren
Aanvang: 20:00u | Zaal open: 19:30u | Toegang: € 5,00
RTMuziek neemt u mee terug naar de jaren 60!
Onder leiding van Robin Negenborn en Tim Quak presenteert het 'scratchkoor' een in één dag ingestudeerd afwisselend programma.

De inschrijving voor deelname is inmiddels gesloten. Het projectkoor bestaat uit 70 enthousiaste zangers en zangeressen.

Theatervoorstelling
zaterdag 9 februari 2019
Opgescheept staat netjes!
Blijspel door toneelgroep ODO
Reserveren
Aanvang: 20:00u | Zaal open: 19:30u | Toegang: € 7,50
De leden van klaverjasvereniging De Laatste Slag gaan aan boord van de Merry Roos voor een romantische cruise van tien dagen en alles zit mee: er is een nieuwe topkok aangetrokken die vast heerlijke maaltijden op tafel zet; er is een zangeres voor de avondvulling die ook met een zwabber uit de voeten kan en de crew (kapitein, stuurman en technisch personeel) is zeer vakkundig en gedreven. Dat wordt beslist een mooie reis.

Maar…. sommige bemanningsleden lijken een geheim te delen en een deel van de passagiers heeft een geheel eigen reden om nu juist bij dit schip aan boord te gaan. En is de technische kennis wel op peil om het schip de juiste koers te laten varen en waar staan de beste stuurlui?

Ach, dat bent u natuurlijk zelf! Neem een zakdoek mee en kom naar de kade om de afvaart mee te maken en de kaartclub uit te wuiven.
Ahoy!

Jeugdtheater
woensdag 20 februari 2019
Het Snotmysterie Van het Zwaard en de Roos 4+
Een humorvolle familievoorstelling met veel vaart, waarin de zoektocht naar jezelf centraal staat
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:50u | Toegang: € 5,00
Rudolf de Roerloze is zojuist ridder geworden en daar is hij erg trots op, ook al is hij niet zo handig in het krijgsbedrijf. Toch stuurt de koning hem op een gevaarlijke queeste. Want het koninkrijk wordt bedreigd door de Snotmeester die alles en iedereen 'besnot' en er zijn geen ridders meer, hij is de laatste!

Alsof dat niet genoeg ellende geeft, is ook Gwendoline de Schone, de dochter van de koning verdwenen. Rudolf aarzelt geen moment. Hij gordt het zwaard van zijn voorvaderen om, de beruchte 'Struikelaar' en gaat op pad. Van Gwendoline fluistert men dat zij voor het laatst gezien is in de buurt van Grobeline de Warse, een verschrikkelijke vrouw die iedereen die haar niet zint, besnot. Rudolf heeft geen idee wat dat betekent, maar daar zal hij snel genoeg achter komen. Bovendien blijkt niet alles te zijn wat je denkt. En niet iedereen is wie hij lijkt te zijn. Wie is de Snotmeester en wat heeft een Kluizenares met dit alles te maken? Waar is Rudolf aan begonnen? Hij kan niet meer terug en Grobeline heeft hem al in de gaten.
Theatervoorstelling
zondag 3 maart 2019
De Harp met de Engel
Concert op een 200 jaar jonge Érard-harp
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:30u | Toegang: € 7,50
Harpiste Regina Ederveen bespeelt in dit concert haar bijzondere Érard dubbelpedaalharp. Deze harp werd in 1819 gemaakt en verkocht aan Miss Broadwood, de dochter van een bekende pianobouwer uit die tijd in Londen. De 'one of a kind' harp is schitterend gedecoreerd en heeft een unieke doorleefde klank.
Regina omlijst het concert met korte en humorvolle inleidingen over de harp, over de muziek en de componisten uit de tijd van de vroege dubbelpedaalharp.  Pierre Érard was verliefd op Miss Broadwood en bouwde daarom deze harp. Maar resulteerde het in een huwelijk?
Met dit concert wordt het 200ste levensjaar van deze harp gevierd.
Een concertvoorstelling die boeit van A tot Z.

Meer informatie op www.reginaederveen.nl

Theatervoorstelling
zondag 7 april 2019
3.. 2.. 1.. Showtime
Jeugdmusicalkoor Applaus o.l.v. Nicole Bouw
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:30u | Toegang: € 7,50
De zenuwen gieren door je keel. Het doek gaat open en de spotlight aan. Er is geen weg meer terug, want 3.. 2.. 1.. het is Showtime!
 
Tijdens de nieuwste productie van Jeugdmusicalkoor Applaus, bekend van voorstellingen als De Kleine Prinses en Narnia, krijgt het publiek een kijkje in alle spanningen achter de schermen en successen in de spotlights. De zangers en zangeressen weten als geen ander dat een voorstelling HET moment is na maandenlang repeteren.
 
De muziek start, het publiek zit klaar en de spanning loopt op: want wat als jij een foutje maakt en iemand dat filmt? En misschien zelfs op YouTube zet? Wie durft het podium nog te betreden? Er is genoeg te beleven in deze muzikale familieshow met een lach en een traan, vol bekende musicalliedjes opgevoerd door jonge podiumtijgers!


Theatervoorstelling
zondag 14 april 2019
Tip Jar
Liedjes over de liefde en het leven, Americana met invloeden uit pop en jazz
Reserveren
Aanvang: 14:00u | Zaal open: 13:30u | Toegang: € 7,50
Tip Jar maakt aanstekelijke liedjes aan de hippie-kant van country. Het warme seventies countryfolkgeluid doet vermoeden dat Amerika een belangrijke inspiratiebron is. Kenmerkend zijn de warme grooves en driestemmige zang. Tip Jar voelt zich hoorbaar thuis in een van de bakermatten van de Amerikaanse rootsmuziek.

Bart de Win: toetsen, gitaar, zang
Arianne Knegt: zang
Harry Hendriks, gitaar, banjo, ukelele, zang

Theatervoorstelling
zaterdag 27 april 2019
Vijf minuten voor aanvang…
Solomusical van en door Inez Timmer
Reserveren
Aanvang: 20:00u | Zaal open: 19:30u | Toegang: € 7,50
'Vijf minuten voor aanvang…' is een blijmoedige rollercoaster, die het publiek meezuigt in de mallemolen van het leven van musicalartieste Inez Timmer. Bekende musicalhits in alle talen, persoonlijke ontboezemingen, humor, hemelhoge pieken en diepbedroefde dalen. Een leven vol tegenstellingen, samengebracht in de solomusical 'Vijf minuten voor aanvang!’.
 
Onrust achter de coulissen, lichte paniek in de kleedkamer. De artiesten worden omgeroepen, de licht- en geluidsmensen staan paraat. Er heerst een gespannen bedrijvigheid die het publiek ontgaat.
Vijf minuten voor aanvang van de voorstelling is het vaak een georganiseerde chaos in het hoofd van een artiest. 'Waar slaap ik straks in München .... Oh, de gynaecoloog moet ik nog terugbellen, maar wat is opvlieger in het Duits? Wat doet die rimpel daar opeens? Waar kan ik vanavond een borrel halen? Huh, welke idioot heeft die tekst nu veranderd??’ En dan is het tijd om te stralen. Altijd. Geen excuus.
In deze solomusical vertelt Inez het verhaal van een internationale musicalartieste, steeds weer aarden in een ander land en aanpassen aan een andere cultuur. Inez vertelt over het buitengewone leven achter de schermen en over bewonderd worden door duizenden mensen. Een verhaal over roem, glitter en glamour, en je tegelijkertijd moederziel alleen kunnen voelen.